Gå til hovedindhold

PECS

PECS står for The Picture Exchange Communication System. PECS er et visuelt kommunikationssystem, der bygger på udveksling af billeder til at opnå ønskede mål og opfylde forskellige behov.

  • Læs op

Indhold

    PECS står for The Picture Exchange Communication System. PECS er et visuelt kommunikationssystem, der bygger på udveksling af billeder til at opnå ønskede mål og opfylde forskellige behov. Den oprindelige målgruppe for PECS var småbørn med autisme, som enten ikke havde noget ekspressivt verbalt sprog eller kun havde et meget begrænset verbalt sprog. PECS har efterhånden vist sig at være anvendeligt for en langt bredere gruppe; deriblandt har også større børn og voksne med autisme eller andre former for kommunikationsvanskeligheder haft gavn af systemet.

    I Hollænderhusene anvender vi PECS til de børn, som ikke rutinemæssigt forsøger at kommunikere, slet ikke taler, kun taler på en “selvstimulerende” måde eller taler med ekstremt ekkolali. Udover billeder anvendes også fotografier, stregtegninger, konkreter og symboler.